ביוון העתיקה סימן צמח זה מוות והוא פוזר מעל קברים. הרומאים התחילו להשתמש בו בבישול.
לצמח זה ישנן סגולות רפואיות והוא יכול להפחית או להוריד את הדברים הבאים: הפרעות בעיכול, לחץ דם גבוה,ריח רע מהפה, גזים, הפרעות בתפקוד בלוטת הערמונית ומחלות כליות, עוזרת לטיפול בדרכי השתן ובאבנים בכליות. הפטרוזיליה עשירה בוויטמין A ו-C ובברזל. בפטרוזיליה נמצא גם נוגד החימצון רוטין.
ברומא וביוון העתיקה, נהגו ללעוס פטרוזיליה בסוף כל ארוחה על מנת לרענן את ריח הפה.
שאפיגנין, שמצוי בעיקר בפטרוזיליה וסלרי, אבל גם בתפוחי עץ, אגוזים וצמחי מזון נוספים בולמים את סרטן השד. למעשה ע"פ הניסוי כל מי שקיבל את המרכיב במצוי בפטרוזיליה לא חלה בסרטן השד..
לאחרונה פורסם בעיתון המקצועי Cancer Prevention Research מחקר שנוהל ע"י פרופ' זלק אנדווד, מהמחלקה למחקר ביו-רפואי באוניברסיטת מיסורי. במסגרת המחקר נתנו אפיגנין, שהוא מרכיב צמחי המצוי בפטרוזיליה ובירקות נוספים, לחולדות עם נטייה מיוחדת לפתח סרטן השד. אצל אותן חולדות שקיבלו את הפיטוכימיקל הזה, הייתה תחלואה הרבה יותר נמוכה והופעת סרטן בגילים הרבה יותר מאוחרים, יחסית למצב שהיה אצל חולדות שקיבלו אותו תפריט אבל ללא חומר זה.
בארה"ב, בין 6 ל-10 מיליוני נשים מקבלות טיפול הורמונאלי חליפי, חלקו כולל הורמונים סינטטיים, והן הרבה יתר חשופות לתחלואה בסרטן השד. בניסוי זה נתנו לחולדות טיפול עם הורמון חליפי סינטטי מסוים שהשימוש בו מאוד נפוץ בארה"ב.
טיפול כזה גרוע במיוחד כאשר נוצרים בגוף האישה תאים סרטניים מעטים – הוא מעלה את הסיכון לכך שהם יתרבו והמחלה תפרוץ. הורמון זה ממריץ ייצור של כלי דם חדשים שמזינים גרורות סרטניות. בעבר, חוקר בשם דר' היידר גילה שאפיגנין, שמצוי בעיקר בפטרוזיליה וסלרי, אבל גם בתפוחי עץ, תפוזים, אגוזים וצמחי מזון נוספים, בולם יצירת כלי דם חדשים שמיועדים להזנת הגידול הסרטני וגרורותיו. כך, הוא מאט ובמקרים לא מעטים גם בולם כליל התפתחות של סרטן
השד. עורכי המחקר מסכמים אותו בהמלצה לצרוך באופן קבוע את אותם המזונות היותר עשירים באפיגנין.
השד. עורכי המחקר מסכמים אותו בהמלצה לצרוך באופן קבוע את אותם המזונות היותר עשירים באפיגנין.
צמח הפטרוזיליה באמת מוכר כצמח בריא עם סגולותיו הרבים. טוב להיוודע שהוא גם מסייע לטיפול בסרטן.
השבמחקרשלנות במהלך טיפול כימותרפי