פירות לחולי סרטן – מומלץ או שמא הסוכרים שבפירות דווקא מזינים את הסרטן?
ד"ר הוכברג מביא את מסקנותיו של מחקר בנושא סרטן ואכילת פירות וממליץ על חמשת הפירות הטובים ביותר לחולי סרטן ד"ר מרדכי הוכברג, תזונאי ומחבר כתב העת "תזונה פלוס"
2. תות שדה - פירות תות השדה מכילים חומצה אלגית, שיכולה להגן על הגוף בפני חומרים גורמי סרטן ובכך לצמצם את שכיחותו. פירות אלו עוזרים להפרשה מוגברת יותר של רוק, הם מרווים צימאון ועוזרים כנגד התייבשות הריאה והסמפונות. יש בהם עזר רב כנגד תופעות הלוואי של הקרנות ולאלו שסובלים מסרטן בדרכי הנשימה העליונות, ריאות וקנה הנשימה.
עשו לנו לייק וקבלו את מיטב כתבות "Eatwell" ישירות לפייסבוק שלכם
3. בננות - בבננה יש חומרים שמגנים מפני מספר קרצינוגנים מלהזיק לגוף ובהם אפלאטוקסין 1, בנזו ופירן. ניסויים עם בעלי חיים לימדו שאם יש מחסור במגנזיום, תיחלש במידה רבה היכולת של הגוף לסלק מתוכו תאי סרטן. בננה עשירה במגנזיום וגם באשלגן, לכן היא מאוד יעילה למניעת סרטן וללחימה בו.
4. תאנים - ציפת התאנים מכילה חומר שיכול למנוע התפתחות סרטן ולחסל תאים חולים. מתוך מעקב אחרי 1,300 חולי סרטן ב-6 בתי חולים, נמצא שלתאנים יש יכולת הגנה כנגד מספר סוגי סרטן ובהם אסקיטס קרצינומה, סרקומה, סרטן כבד, סרטן ריאות ועוד. זהו פרי מזין וחשוב לתת אותו לחולי סרטן.
5. קיווי - 100 ג' קיווי מכילים 150 מ"ג ויטמין C - זהו אחד מן הפירות היותר עשירים בוויטמין זה. הוא מגן על ממברנות התאים וכן מנקה את הדם ומשפר את זרימתו. הוא חשוב במיוחד לחולות סרטן שד, סרטן ריאות, סרטן צוואר הרחם וסרטן שלפוחית השתן.
בנושא זה של צריכת פירות על-ידי חולי סרטן נערכו בעבר מחקרים רבים. סיכום של מספר רב של מחקרים, סקירה כללית (מטא אנליזה) הופיע בשעתו בעיתון המקצועי Nutrition and Cancer. בסקירה כללית זו נבדקו 156 מאמרים. מתוכם 128 הראו השפעה חיובית של צריכת פירות וירקות על-ידי חולי הסרטן. בשום מקרה לא נמצאה החמרה של המחלה בעקבות אכילת פירות. העזר הרב ביותר של אכילת פירות היה עבור חולי סרטן בפה, בית הבליעה והריאות.
ד"ר הוכברג מביא את מסקנותיו של מחקר בנושא סרטן ואכילת פירות וממליץ על חמשת הפירות הטובים ביותר לחולי סרטן ד"ר מרדכי הוכברג, תזונאי ומחבר כתב העת "תזונה פלוס"
ענבים. מזינים את הדם ומביאים לאדם גם שלווה. צילום: pizzodisevo-cc-by
5 הפירות המומלצים לחולי סרטן
סרטן ואכילת פירות היא סוגיה שנדונה רבות בשנים האחרונות. מאחר ותאי סרטן ניזונים מסוכרים ישנם חוקרים הממליצים להימנע מאכילת פירות, בעוד שאחרים ממליצים על אכילת חלק מהם. מחקר אחרון בתחום טוען שיש פירות שאסור לחולי סרטן לאכול בעוד שפירות מסוימים חשובים לאין ערוך במניעת סרטן להתגברות עליו.
הנה חמשת הפירות היותר מומלצים על ידי מבצע המחקר. חשוב לציין, שתמיד מומלץ לאכול פירות וירקות אורגניים – לחולי סרטן זה חשוב שבעתיים. 1. ענבים - פירות הענבים מכילים את הפיטוכימיקל רסברטרול, שמוכר כמונע הפיכת תאים בריאים לתאי סרטן ומסוגל למנוע שגשוג של תאי הסרטן. ברפואה הסינית הענבים נחשבים כמעשירים את הדם, מקנים שלווה, מרווים צימאון, עוזרים לעיכול ולהפרשת שתן. פירות הענביםטובים גם עבור מי שקיבל טיפולי ניתוחים והקרנות.
גם פטריות מסוימות טובות נגד סרטן
6.כל פרי ההדר לרבות אתרוג.בטבע ידועים חמישה מיני הדרים בלבד: פומלו, אתרוג, קי ליים, מנדרינה ו-Citrus halimii שהתגלה ב-1973. הם צמחו בדרום מזרח אסיה באזור סין והודו ומשם הועברו אל המזרח התיכון, אירופה ואמריקה. כל שאר מיני ההדרים נוצרו על ידי הכלאה טבעית או מלאכותית של מינים שונים מהסוג. כך למשל הלימון נוצר מהכלאה של אתרוג וליים
מאז גילויו, נחשב ויטמין C כגורם ביולוגי חיוני, בעל תפקידים רבים וכויטמין ראשון במעלה.
גוף האדם אינו מסוגל לייצר ויטמין C וחייב לקבל אותו מהמזון מדי יום. היות וויטמין C הינו מסיס מים, הוא מסולק מהר מהגוף כך שמאגר הויטמין C בגוף האדם הוא קטן במיוחד (1.5 גרם אצל המבוגר). משום שויטמין C מעורב בכל כך הרבה תהליכים ביולוגיים חשובים, חובה לדאוג לאספקה סדירה וכמותית שלו מדי יום.
גוף האדם אינו מסוגל לייצר ויטמין C וחייב לקבל אותו מהמזון מדי יום. היות וויטמין C הינו מסיס מים, הוא מסולק מהר מהגוף כך שמאגר הויטמין C בגוף האדם הוא קטן במיוחד (1.5 גרם אצל המבוגר). משום שויטמין C מעורב בכל כך הרבה תהליכים ביולוגיים חשובים, חובה לדאוג לאספקה סדירה וכמותית שלו מדי יום.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה